Калин Георгиев написа оставка

DenNews.bg
24.05.2013
размер на текста:

Главният секретар на МВР Калин Георгиев е заявил намерението си да подаде оставка от поста.
Към момента обаче Георгиев остава на работа, тъй като оставката му не е разписана от вътрешния служебен министър Петя Първанова, съобщава БНР. По време на управлението на ГЕРБ Георгиев три пъти подава оставка, но тя не беше приемана.
На 17 април главният секретар на МВР бе призован за разпит в качеството на свидетел по образуваното наказателно производство срещу бившите началници на СДОТО заради скандала с подслушванията и изтритите СРС-та. По-късно Софийска градска прокуратура издаде постановление за спиране на наказателното производство по делото, образувано и водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров, и срещу Радко Димитров. Но има събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление по чл.285 във вр. с чл.387 ал.2 от НК от Цветан Цветанов, припомня БГНЕС.
По информация на БЛИЦ, оставка е подал и шефът на митниците Ваньо Танов, също след като стана ясно, че ГЕРБ няма да състави кабинет. Ваньо Танов е подал оставката си още преди десетина дни. Той минаваше за доверен човек на Борисов и вероятно това е една от причините да реши да се оттегли от поста си.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети