Стоичков за Боби Михайлов: Оня с перуката ще го хвана някъде и ще го пребия

DenNews.bg
23.05.2013
размер на текста:

Литекс загуби у дома с 1:2 от Локомотив София, а това буквално вбеси старши треньора на “оранжевите” Христо Стоичков. След мача в Ловеч най-големият български футболист подкара наред съдиите, шефовете на БФС и най-вече президента Борислав Михайлов. Стоичков стигна много далеч, заявявайки, че ще пребие Михайлов.
Ето какво каза Христо Стоичков веднага след срещата с Локомотив Сф, цитиран от Спортал.
"Eстествено, че съм нервен, защото не може един, който иска да е някакъв фактор да е най-големия боклук. Не може да се подиграва с труда, независимо, че сме загубили. Не може да се подиграва 90 минути с труда. Да си вдига картони, където си иска, каквото си иска, чиста дузпа не дава, ами как да го направя аз, как да вляза при тези деца. Да се подиграва с труда на тези деци всеки ден, където ги тренирам! И утре да ме сочат, че съм дал мача на Локомотив. Това ли трябва да пишете утре? Тия мръшляци. Да, оня с перуката, дето е във футболния съюз също е боклук.
Въобще не ме интересува какви може да са глобите! Имам пари да ги платя за разлика от тях, които крадат, а аз имам чисти пари. Както виждате това е абсолютно тенденциозно, какво друго може да е. Представете си, ако не съм аз, какво щеше да е тука. То бива, бива простотия, ама пък чак толкова не бива. Видяхме ги за какво става въпрос, цяла година ги траях да се подиграват с всичките. На мен не може да ми писне и то специално от тоя дето цял ден върви тук-таме и не се прибира в България, не може да ми писне от него. Ще остана напук на него, да го е яд. Не може да се подиграваме с труда на всичките бе. Как искат да я караме? Иска да готвиме футболисти за националния отбор, оня се радва на националния отбор, другия се радва от националния отбор, а тука никой не помага на тези деца, за да растат. Какво да питам съдията? Гузен е и бега. Единия му казва тука има фал, другия му казва няма дузпа.
Кой свири мача, страничните не свирят. Страничните съдии свирят мачове. Аз не ме е срам да кажа, че има дузпа. Ама се подиграват с тия деца. Вие виждате кой става шампион и как става шампион. Оня другия ляга и дават мачовете. Не искам моите деца да ги сочат с пръст утре, мен няма да ме сочат с пръст, че съм загубил един мач. Кои са тея, които говорят, че съм дал мача? Говорят тея кои, които залагат, искат да спечелят лесни пари. Аз пари лесно не печеля. Там на стадиона си ги печеля моите пари. И децата ги уча футбол да играят. А така. Играха. И не ма е срам, че съм загубил, и не ма е срам!
Една грешка сме направили, вкарали са гол. Това е футбола. Но няма да се подиграват. Няма да се подиграват. Каква среща с тоя бе (в отговор на въпрос дали няма да потърси разговор с шефа на БФС Борислав Михайлов). Не му споменавай името бе. Мани я тая работа, ше го търся. Това ще продължава докато не го хвана някъде и не го пребия, дотам. Това ще стане. То не може, това е подигравка навсякъде. Ако се мисли, че е много голям президент ще е единствения в историята на българския футбол, който няма да отиде да гледа неговия отбор на световно първенство, а ще ходи само на екскурзии. Благодаря ви".
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети