Спецакция разби сделка с наркотици във фенклуб на Левски

DenNews.bg
22.05.2013
размер на текста:

Полицията разби сделка с наркотици във фенклуба на футболния Левски в София. След получен сигнал за подготвяна сделка, на 20 май служители от сектор „Наркотици”- СДВР провели специализирана операция на територията на столицата, съобщават от пресценъра на МВР. В хода на разследването бил установен инициаторът - В.И. на 37 години от София с прякор Цацата. Той си организирал среща с двама мъже във фенклуб на футболния отбор. Те били задържани веднага след като се разделили с Цацата. Установена е и самоличността им. Това са В.Г. (28 г.) с прякор Джуджето и И.К. също на 28 години. У тях криминалистите открили полиетиленов плик с около 50 грама марихуана. Малко по-късно в друг фенклуб бил задържан и В.Г., криминално проявен за изнасилване, закана за убийство, кражби, склоняване към проституция и осъждан. У него била открита хартиена сгъвка с бял прах.
Последвали процесуално-следствени действия в двата фенклуба. На място били установени още седмина мъже и жена. В единия клуб била намерена свивка с прахообразно вещество - около 8 грама кокаин. В жилището на Цацата полицаите открили електронни везни, патрони за огнестрелно оръжие, мобилни телефони, самозалепващи се пликчета и голяма сума пари – над 80 000 в лева и евро.
След извършено експертно изследване в Столичната дирекция било установено, че иззетите вещества са 12 грама кокаин и 51 грама марихуана.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354а от НК. След доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура В.Г. и В.И. били привлечени като обвиняеми по досъдебното производство и им била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети