Състави от Рила извиха хора на фестивал в Босна и Херцеговина

DenNews.bg
22.05.2013
размер на текста:

Децата и жените от танцов състав "Рилски ритми" при НЧ "Христо Ботев 1898"-Рила записаха достойно представяне на Х-тия международен фолклорен фестивал "Вишеград 2013" в Босна и Херцеговина, който се проведе от 9 до 13 май.
Съставите, завоювали престижни отличия на регионални и национални фестивали, заслужиха възможността да покажат красотата на българския фолклор и извън пределите на родината.


На фестивала в Босна и Херцеговина участваха ансамбли от страна на домакините, Сърбия, Македония, Черна гора, Румъния, България и Гърция, а нашите танцьори направиха чудесна реклама не само на читалището и града си, но и на цяла България.
„Организацията беше отлична. Домакините се постараха да запълнят свободното време, като ни запознаха с културните забележителности в района. Незабравими ще останат разходките с лодка по р. Дрина, разглеждането на екоселището Мечавник -"Дървения град", изграден от Емир Кустурица, пътуването с туристическата железница "Шарганска осмица"- Мокра гора и мн. др.”, споделят рилци.
Първият концерт се проведе в "Каменния град" Андричград, а втория в Спортната зала на Вишеград. Организирана беше официална среща на ръководителите на групите с кмета на община Вишеград.
Посещението на фестивала стана възможно благодарение спонсорството на община Рила, читалищни приятели и бизнесмени.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети