Кметът на Дупница ще съди лидера на БСП Станислав Павлов за клевета

dennews.bg
17.05.2013
размер на текста:

След като председателят на Общинския съвет в Дупница Ивайло Константинов заведе дело за клевета срещу независимия общински съветник Първан Дангов, кметът Методи Чимев е на път да направи същото с лидера на БСП Станислав Павлов. Днес градоначалникът излезе с официална позиция в медиите, след като на пресконференция вчера лидерът на БСП Станислав Павлов обяви, че след загубата на изборите, управляващите в община Дупница са започнали да оказват натиск върху определени хора.

Във връзка с твърденията на Станислав Павлов на вчерашната пресконференция и отправените клевети по адрес на кметския екип на Община Дупница, че "Вече имаме сигнали от собственици на фирми, ромски лидери, кметове на села и граждани, че са привиквани в общината и им е оказван натиск от страна на управляващите, които използват различни методи за реваншизъм заради загуба на изборите в определени секции в Дупница"  кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев заявява следното:
"Това са много тежки обвинения, които няма как да оставя без последствия. След такава нападка към мен и моят екип, няма да стоя безучастен и да позволявам да се опетнява кметската институция и хората, с които работя. Аз съм отговорен пред жителите на Община Дупница, които са ми гласували доверие и аз съм длъжен да защитя тази чест. Затова заявявам най-отговорно, че до 27 май 2013 година очаквам г-н Павлов да предостави доказателства за твърденията си. Ако бъдат предоставени такива, то още същия ден ще бъде уволнен този или тези хора от екипа ми, които са си позволили подобно нещо, за което твърди г-н Павлов. В противен случай ще отнеса случая до съда".

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети