Станишев предложи 21 май за клетвата на новите депутати

DenNews.bg
17.05.2013
размер на текста:

От БСП са предложили новоизбраните депутати да положат клетва на 21 май, денят в който честваме Свети равноапостоли Константин и Елена.
Лидерът Сергей Станишев повтори позицията и на Бойко Борисов, че новият парламент трябва да бъде свикан час по-скоро.
Това стана ясно след срещата на Станишев с президента Росен Плевнелиев, който по-рано днес прие Борисов, а през кабинета му днес ще минат и лидерите на ДПС и Атака.
България трябва да проведе широки дискусии за договора, който трябва да подпишем за Европа 2020. ГЕРБ целят хаос в държавата, цялото им поведение е пораженческо и безотговорно. Целят да влязат във властта през задния вход и да замитат следи за безобразия. Това е безотговорно, категоричен е Станишев. Той посочи, че има нужда от програмно правителство с ясни приоритети, със състав на правителството, които са професионалисти и които ще се отчитат пред цялото общество.
Формулата тройна коалиция с разделяне на места, тя е дискредитирана обществено, тя не може да проработи, подчерта лидерът на БСП. Ние първо ще подготвим една принципна рамка за това от какво се нуждае обществото днес. Това не може да бъде кабинет на две партии, които например застават зад програмното правителство, трябва да се води диалог. С Атака не сме водили разговори, в момента финализираме вариант за програма на правителството. Първите 100 дни- спешните мерки, цените на тока, плащането на сметки, стартирането на първия учебен ден, енергийните помощи, изброи Станишев това, което трябва да се направи в близо бъдеще.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети