Борисов иска максимално бързо свикване на парламента

DenNews.bg
17.05.2013
размер на текста:

ГЕРБ ще съгласи на датата, която бъде посочена от останалите политически партии за свикване на новия парламент. Това стана ясно от думите на лидера Бойко Борисов след срещата с президента Росен Плевнелиев днес. Единственото което искат от ГЕб е максимално бързо свикване на Народното събрание.
„С вчерашната ни пресконферецния, която разбрах, че е била следена с интерес, постигнахме един ефект – по безспорен начин е ясно, че след като втората, третата и четвъртата партии не искат касиране, това значи, че те признават безспорно победата ни и служебното правителство си е свършило работата. Благодаря им, че признаха заслужената ни победа”, заяви Бойко Борисов.
„Научих се между редовете да чета на Местан и Станишев. Те искат нас да обвинят. Искат да направят правителство със 120 депутати. Значи че те са се разбрали с някой друг. Ясно е, че не са се разбрали с ГЕРБ, а иначе предполагам, че сценарият е депутати от Атака да напуснат, да гласуват за тях, после да бъдат заклеймени от Волен. Значи че са се разбрали с Атака”, заключи Борисов. „Видно е, че Волен с ДПС са се разбрали”, констатира експремиерът.
„Готов съм със съставя на правителството, когато ни бъде връчен мандат. И вчера казах - не очаквам подкрепа, но съм длъжен да предложа кабинет. Всички трябва да видят какво съм предложил. Най-тежкото за България е тая коалиция БСП–Атака–ДПС, по-лоша е и от коалицията с НДСВ”, смята лидерът на ГЕРБ.
„Нека БСП и ДПС направят кабинет, ще им дам депутати, за да се решат въпросите”, щедро посочи Борисов. Той каза, че ако двете партии „бяха постъпили нормално при тази патова ситуация”, е можело да се направи програмен или експертен кабинет и да вземат по двама трима доказани експерти. „При нови избори ще им кажа, ако пак са същите резултати, че няма на кого да се сърдят”, заяви Борисов.
Според него трябват нови избори, защото „малките партии и избирателите им се чувстват пренебрегнати”. „Хората станаха наясно, че БСП и ДПС играят като една партия - коалиция между тях ще е видна и сигурна”, изрази мнението си Борисов.


 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети