Руска рулетка. Десетки пресичат на риск Е-79 заради ремонта на Аракчийски мост

DenNews.bg
16.05.2013
размер на текста:

Руска рулетка се завъртя заради ремонта на Аракчийски мост в Дупница за десетки живеещи в квартал „Ценеви” и пътуващи от и за Бобов дол. Изключително стръмна пътека, която в момента е единствена връзка между квартала и града, вади душата на възрастните пешеходци, но рискът за децата е по-голям, защото те се засилват и слизат по нея на бегом. Така те изскачат на главния път Е-79 направо пред автомобилите.
До вчера автобусите за Бобов дол са спирали на уширението на Е-79 и хората са използвали старото мостче, но по препоръка на началника на КАТ е наложен нов режим на преминаване. Сега автобусите за Бобов дол спират при кръговото, оттам хората се спускат по козята пътека, пресичат главния път и продължават към кв. „Ценеви”, където ги чака автобусът за миньорската община. Същото трасе се използва и от живеещите в „Ценеви”.


За да бъде по-пълно преживяването, пешеходците са затруднени с още едно препятствие-купчина земя, която бе изсипана, за да бъдат спрени автомобилите.
„Пътеката е абсолютно непроходима за хора с увреждания или трудноподвижни хора. Сега бях на мястото и на няколко пъти сърцето ми спря при вида на тичащи към автомобилите по Е-79 деца! Сигнализирах началника на полицията, просто защото това не може да продължи още месец. Поне купчината земя можеше да бъде премахната преди да пуснат хората по това трасе, като решението е лесно и бързо-да се поставят метални колчета, които ще спират колите, но няма да пречат на пешеходците”, коментира общинският съветник от БСП в Дупница Станислав Павлов.
Другото крайно обезпокоително е, че поставените на главния път мъже с отразителни жилетки, които да помагат на пресичащите, са на мястото от 8 до 20 часа, а автобусите от Бобов дол тръгват от 6:30 сутринта.
„Учениците и от Бобов дол и от Ценеви също пресичат по-рано, да не говорим за хората, които се прибират от работа по-късно от 20 часа. Ако трябва нека на мястото бъде разположен полицейски патрул, защото пред очите ни имаше автомобили и тирове, които намаляваха в последния момент и спираха на метър от хората”, ужасен е Павлов. Според него отговорността е изцяло на община Дупница, която явно не се е справила.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети