Стартира делото за убийството на Даниела Кацарска, майката поиска доживотна присъда

Адвокат Марковски пое защитата на Евгени Кацарски и обяви: Невинен е, прокуратурата го обвини на базата на предположения

dennews.bg
16.05.2013
размер на текста:

Майката Йорданка Тодорова ще участва и като частен обвинител в процеса. Снимки: dennews.bg

Процесът за убийството на Даниела Кацарска от Дупница стартира. На първото заседание днес майката поиска доживотна присъда за екзекутора на дъщеря си. Защитникът му адвокат Марковски заяви: Евгени Кацарски е невинен, прокуратурата му повдигна обвинение само на базата на предположения и заключи, че неговият довереник трябва да бъде оправдан.

Подсъдимият бе доведен и отведен под конвой в затвора в Бобов дол.


На днешното заседание пред 3-членен състав на Кюстендилския окръжен съд, председателстван от Пенка Братанова майката на убитата Даниела Кацарска Йорданка Тодорова се яви и като частен обвинител и като граждански ищец. Неин адвокат е Александър Райнов и двамата претендираха за сумата от 200 000 лева,които бившият й зет да й заплати за нанесените й неимуществени вреди и страдания заради убийството на дъщеря й.

Адвокат Марковски обяви, че Кацарски е невинен.


На днешното заседание страните се споразумяха част от вещите лица да не бъдат разпитвани и пред съда. За сметка на това на следващото заседание, което е насрочено за 4-и юни да започне изслушването на 21 свидетели. Евгени Кацарски предпочете на този етап да запази мълчание и по съвета на адвокат Марковски ще проговори в края на процеса.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети