Цветанов бесен, иска оставки наред заради загубата в област Кюстендил

DenNews.bg
13.05.2013
размер на текста:

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще реже глави в Кюстендилска област заради загубата на позиции и почервеняването на картата след вчерашните избори.
В телефонно обаждане Цветанов е предупредил, че чака всички провалили се на лидерски постове в структурите на местно ниво да приготвят оставките си.
Бившият МВР министър е бесен от непрофесионалната предизборна кампания и отделни изяви на кандидати за депутати и партийци, които ударили имиджа на ГЕРБ. Според наш източник, най-силните думи на Цветанов били, че и тези резултати се дължат не толкова на работата и качествата на кандидатите и щабовете им по места, а на лидера Бойко Борисов и националното ръководство.
Най-застрашена е главата на общинския координатор на ГЕРБ в Дупница Емил Гущеров. Твърде възможно е освен мястото си в парламента, той да загуби и партийния пост. Това не е първият път, в който Гущеров си навлича гнева на националните лидери. Първият, в който бе застрашен от изключване, но се спаси, бе когато заедно с настоящия заместник-кмет и организационнен секретар в Дупница Крум Милев излязоха на площада в защита на братя Галеви.
Към настоящия момент освен Гущеров, може да „изгорят” и Милев, както и лидерите в Кочериново Румен Янакиев (председател на ОбС-Кочериново), в Рила Иван Владимиров и в Бобошево-кметът на с. Слатино Сашка Тренева. И в трите общини ГЕРБ загуби от БСП, макар че в Рила и Кочериново на последните местни избори подкрепените от партията кметове спечелиха вота.
Спасен от номинация за отстраняване е лидерът на ГЕРБ-Сапарева баня Калин Гелев, тъй като там партията задържа позициите си и остава водеща пред БСП.
Членове на ГЕРБ в Рилското корито, пожелали анонимност, не подкрепят идеята за наказания в местните организации, тъй като според тях вината не е там. Те припомнят срещи и инициативи още преди реденето на листата, когато са настоявали втори в листата на бъде не Емил Гущеров, а областният управител Владислав Стойков, тъй като той би привлякъл по-голяма подкрепа.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети