Ердоган: Експлозиите в Рейханлъ са дело на сирийския режим

dennews.bg
13.05.2013
размер на текста:

Експлозиите в турския град Рейханлъ на границата със Сирия са свързани с управляващия режим в Сирия. Това заяви пред журналисти премиерът на Турция Реджеп Ердоган, цитиран от РИА Новости.
„Този терористичен акт е напълно свързан със сирийския режим. Сирийската опозиция няма никаква връзка. Тази провокация, която е насочена към сирийските бежанци, е изпълнена в Турция", изтъква турският премиер.
„Не трябва да се влиза в тези игри. Няма да участваме в тях, но мерките, които трябва да бъдат предприети в този случай, ние ще ги предприемем. В момента провеждаме много сериозни консултации по тази ситуация", изтъкна Ердоган.
На 11-и май бяха извършени два бомбени атентата в сградата на общината и в промишлен район. След взривяването на 2 коли-бомби загинаха 46 души, бяха ранени 155 са ранените, като 24 души от тях са в критично състояние. Шестима са обявени за изчезнали.
Междувременно сирийският министър на информацията Омран Ахед аз Зуби обвини турското правителство за атентата и нарече турския премиер Реджеп Тайип Ердоган "убиец".
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети