Цветанов обвини прокуратурата, медии и партии, че вдигат шум в деня за размисъл

DenNews.bg
11.05.2013
размер на текста:

Председателят на щаба на ГЕРБ Цветан Цветанов също коментира операцията на прокуратурата и ДАНС, при която бяха конфискувани 350 000 фалшиви бюлетини от печатницата, която на 8 май е предала на ЦИК официалните бюлетини за вота утре.
Цветанов обвини прокуратурата, медии и политическите опоненти, че са нарушили спокойствието на избирателите в деня за размисъл. "За мен е изключително важно всичко това, което беше хвърлено публично през последните няколко часа от определени политически формации и което не отговаря на истината и когато компетентните органи се произнесат, тогава може да коментира всеки един, а не да прави интерпретации и внушения, както наблюдаваме през последните няколко седмици", каза Цветанов.
"Демокрацията е заплашена от определени формации, които участват активно в този сценарий, който наблюдаваме през последните няколко седмици. Нека да отидем и да гласуваме, за да има висока избирателна активност. Това е най-добрият инструмент за противодействие на всички тези спекулации, които наблюдаваме в момента", добави той.
Недопустимо е в деня за размисъл да има формации и лица, които да провокират политическите си опоненти, смята той.
В деня за размисъл е недопустимо медии и институции като българската прокуратура, която трябваше вчерашния ден да съобщят за всичко това, след като има подобна констатация, каза Цветанов. Тази агресия се дължи на тези политически формации, които знаят много ясно, че ще изгубят изборите и искат да направят тези внушения за всичко това, което в днешния ден се тиражира в публичното пространство, продължи той. Кой проведе тази обществена поръчка - служебното правителство или правителството на бившия министър-председател, който управлява страната 2009 – 2013 г., попита той.
"Ние като национално отговорна партия никога по никакъв повод не сме фокусирали вниманието си, защото ние не участваме в такъв дирижиран сценарий. Това е позицията на тези, които са слаби и не могат да дадат възможност на българските граждани дори в деня за размисъл да помислят и да отидат, за да упражнят конституционното си право да гласуват", каза Цветанов.
"Дори е недопустимо да правим тези пресконференции. Изчакахме да видим докъде ще стигнат другите политически формации, тези, които опорочиха целия процес", продължи той. Извинявам се на всички български граждани за всичко, което им причиняваме и молбата ми е да отидат и да упражнят правото си на глас, каза Цветанов. БГНЕС
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети