ДСБ поиска отмяна на вота, от БСП и ДПС питат има ли още фалшиви бюлетини

DenNews.bg
11.05.2013
размер на текста:

От ДСБ настояват главният прокурор Сотир цацаров да поиска от Конституционния съд да отложи провеждането на изборите до отпечатването на нови бюлетини. Реакцията от централата на тъмносините на иззетите 350 000 фалшиви бюлетини в печатница в Костинброд, е с най-крайното предложение.
Заловена е подготовката за тотална фалшификация на изборите. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на извънредна пресконференция.
Лидерът на левицата и председателят на ДПС изразиха съмненеито си дали заловените фалшификати са единствените и няма разпространени други количества.
По думите му заловеният брой бюлетини съвпада с проучванията на някои "социологически агенции", чиито изследвания не съвпадат с всички други данни. Станишев обясни, че тези бюлетини отговарят на 10% от вота, които трябваше да бъдат фалшифицирани и не е ясно дали това е цялото количество незаконно отпечатани бюлетини.
Лидерът на червените коментира още, че операцията е извършена без МВР и това поражда въпросът дали полицията не е направила опит да осуети проверката.
Като опит за държавен преврат и насилствено завземане на властта беше определено откриването на нелегалните бюлетини от ДПС на пресконференция.
Междувременно от ВМРО излязоха на протест пред централата на ГЕРБ в административната сграда на НДК. "Борисов и Цветанов трябва веднага да бъдат арестувани и подведени под отговорност заради гигантския опит за фалшификация на изборите. Такава позиция оповести ВМРО след разкритията, съобщиха от политическата сила.
От СДС призоваха за висока избирателна активност, защото само така може да се неутрализира купеният и манипулираният вот. Лидерът на Атака Волен Сидеров призова президента Росен Плевнелиев да свика незабавно заседание на което да бъдат приети спешни мерки.
Пресконференцията на ГЕРБ, сочени за поръчители на фалшивите бюлетини, се бави, защото служители на НСО преглеждат залата, в която трябва да се състои брифинга вече близо час.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети