Чимев бесен на щабовете за боклучарника в Дупница и ги глобява по 1000 лв.

dennews.bg
10.05.2013
размер на текста:

Предизборните щабове на партии и коалиции превърнаха центъра на Дупница в боклучарник. Затова на всички без изключение ще бъдат наложени глоби от по 1000 лева заради неспазване на кметската заповед за лепене на плакати на точно определени места.
ГЕРБ е първата политическа партия в Дупнца, която ще получи акт за глоба от 1000 лв. за лепене на плакати на нерегламентирани места. Това обяви на пресконференция днес кметът Методи Чимев, след като комисия от общината му представи резултатите от проверката. Оказва се, че нито една партия не е спазила заповедта на кмета и последвалото му предупреждение за премахване на плакатите в срок от 24 часа. Затова от днес започва и връчването на глобите, като в списъка влизат и следните партии: Коалиция за България, Атака, РЗС, ВМРО, Нова алтернатива, Движение България на гражданите, Българска левица, ДАНО, Партия на зелените, Коалиция от партии "Център за свобода и достойнство", Лидер.
Въпреки, че техните представители не изпълниха кметската заповед за определяне броя на местата за лепене на агитационни материали и не се съабразиха с предупреждението му за глоби след съставяне на протоколите за нарушения, той обясни, че ще бъде благосклонен и ще наложи минималната глоба от 1 000 лв. Ако до 15-и май, когато започват Майските празници на културата в Дупница партиите не стегнат своите щабове и не разчистят плакатите си, то ще бъдат наложени и максималните глоби в размер на 10 000 лева, категоричен бе днес градоначалникът.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети