Тежки обвинения срещу похитителя от Кливланд, грози го смърт

DenNews.bg
10.05.2013
размер на текста:

Похитителят от Кливланд, който държа в плен три жени в продължение на 10 г., може да получи най-тежкото наказание-смърт.
Това предупреди прокурор по делото срещу 52-годишния Ариел Кастро, участвал в отвличането, изнасилването и насилственото прекъсване на бременността на трите жени в плен.
Срещу шофьора на автобус, който в момента е безработен, вече бяха повдигнати седем обвинения - за отвличане и изнасилване на жените в продължение на десет години. Той беше задържан под гаранция от 8 милиона долара.
Главният обвинител на окръга Куяхога Тимъти Макгинти заяви, че с цел повдигане на по-тежки обвинения следователите ще разследват мъченията, на които се предполага, че Кастро е подлагал жените, когато ги е държал в плен.
„Напълно възнамерявам да поискам повдигане на обвинения поотделно за всеки акт на сексуално насилие, изнасилване, за всеки ден на държане в плен, всяко престъпно нападение, всички опити за убийство и всеки акт на утежняващи вината убийства, извършени от него чрез прекъсване на бременности, за които самият той е отговорен,” каза Макгинти.
Кастро е обвинен в нанасяне на побой над най-малко една от жените, за да прекъсне бременности, започнали, докато жените са били заключени в дома му.
Източник: btvnews.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети