Япония извади ракети срещу евентуална атака от Северна Корея

DenNews.bg
09.04.2013
размер на текста:

Снимка: Reuters

Япония показа готовност да отблъсне евентуална атака от страна на Северна Корея, като разположи ракети "Пейтриът" в центъра на Токио.
Две платформи за изстрелване на ракети "Пейтриът" бяха разположени в министерството на отбраната, в центъра на Токио преди разсъмване, за да прехванат евентуална севернокорейска ракета, посочва източник от министерството на отбраната.
Японски медии съобщиха, че ракети "Пейтриът" ще бъдат разположени на още две места в района на столицата. Ракети прехващачи ще бъдат разположени и на остров Окинава.
Министърът на отбраната Ицунори Онодера каза по телевизията, че Окинава е мястото, най-подходящо за ответни действия при извънредни обстоятелства. Той добави, че ракетите "Пейтриът" може да останат постоянно на острова.
Японските сили за самоотбрана са получили разрешение да унищожат всяка севернокорейска ракета, заплашваща японската територия.
Освен ракетите "Пейтриът" Токио разположи ескадрени миноносци с ракетни системи "Иджис" в Японско море, добавя АФП, цитирана от БТА.
Източник: dnes.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети