Гладиатор донесе два златни медала от Белгия Оупън

Константин Соколов
09.04.2013
размер на текста:

Изключително представяне записаха таекуондистите на Гладиатор на силния международен турнир Белгия Оупън. Надпреварата в Гент събра състезатели от 47 държави от 5 континента, а дупничани спечелиха два златни и един сребърен медал.
Истински фурор сътвориха Ивона Цинцарска и Мариела Миланова, които в конкуренцията на 16 съпернички в своята категория, стигнаха до финала. В последната среща по-добре се представи Ивона Цинцарска, която победи и спечели златния медал, а Мариела Миланова грабна среброто.
При кадетите в категория до 62 кг златното отличие заслужи друг дупничанин – Митко Джорджев, който бе безапелационен във всичките си двубои.
Към медал се бе устремил и Стефан Самарджиев, който постигна победа в първия си мач. Втората среща също вървеше в полза на Стефан, но таекуондистът от Дупница получи контузия, която не му позволи да спечели. Друг от изявените състезатели на Гладиатор - Теодор Георгиев взе 2 победи от първите си два двубоя, като надделя над съперници от Андора и Словения. След това жребият го изправи срещу много силен таекуондист от Канада, а резултатът дълго време остана равен 2:2. В края обаче опитът си каза думата и канадецът успя да стигне, макар и трудно, до победата. Валентин Крумов също тръгна с два успеха, а третата среща го спря от спечелването на медал.
Треньорът на СК Гладиатор Христо Михалчев изрази задоволство от представянето на своите възпитаници, които по думите му са дали всичко от себе си на състезанието в Гент. “За първи път ми се случва на турнир от клас А две мои състезателки от една категория да се срещнат на финала, какъвто бе случаят с Ивона и Мариела. Доволен съм и от златния медал на Митко Джорджев, както и от играта на другите ни таекуондисти, като всички дадоха максимума”, заяви Михалчев. Треньорът допълни, че е благодарен за оказаната подкрепа от страна на президента на клуба Венцислав Бичаков, както и от кмета на Дупница Методи Чимев. “Специални благодарности на Венцислав Бичаков и кмета Методи Чимев, които помогнаха много да успеем да участваме в този турнир. Пътуването бе дълго и уморително, но се радвам, че в крайна сметка всичко мина добре”, завърши Христо Михалчев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети