Мадуро обвини US дипломати в заговор за убийство

dennews.bg
07.04.2013
размер на текста:

Временният президент на Венецуела Никола Мадуро обвини бившите американски дипломати Роджър Нориега и Ото Райх в заговор за убийството му, за да спрат победата му на предстоящите президентски избори, предаде „Франс прес", цитирана от news.bg.
Вчера вечерта Мадуро е заявил по телевизия във връзка с президентската кампания, че в подготвяното срещу него покушение са замесени „крайнодесни сили" от Ел Салвадор.
„Тяхната цел е да ме убият", каза той, допълвайки, че „те искат да ме убият, защото те не могат да спечелят свободни и справедливи избори".
„Зад това стоят Роджър Нориега и Ото Райх", заяви временният президент, който беше посочен за приемник на поста от предишния държавен глава Уго Чавес, който почина на 5 март от рак.
Президентските избори ще бъдат проведени на 14 април.
По думите на Мадуро покушението е включвало и саботаж на националната електропреносна мрежа.
Роджър Нориега е служил като американски постоянен представител в Организацията на Американските държави от 2001 до 2003 година.
Ото Райх е бил специален посланик на американския президент за Западното полукълбо, асистент на държавния секретар и посланик на САЩ във Венецуела.
Вашингтон и Каракас нямат посланици от 2010 г. насам.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети