Син на съден за убийство загина при катастрофа в Дупница

DenNews.bg
29.04.2013
размер на текста:

25-годишен мъж е загинал при жестока катастрофа на улица „Св. Иван Рилски” в района на рампата в Дупница тази сутрин. Инцидентът е станал към 6:40 часа. Загиналият е син на съдения за т. нар. футболно убийство в жк „Яворов” в Дупница през 2006 г. Росен Васев.
Мартин Васев се движил с лек автомобил “Фолксваген Пасат” в посока Благоевград и се забил странично в електрически стълб. От удара купето на автомобила е смачкано до неузнаваемост и се наложило да бъде рязано, за да бъде извадено тялото на загиналия.


Електрическият стълб е изкоренен и ще бъде отстранен от екипи на енергото.
Мястото на инцидента бе посетено от следователи, тялото е закарано за аутопсия в кюстендилската болница, причините за произшествието се изясняват от РУП Дупница, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Кюстендил.
Преди 2 г. пътен инцидент претърпя и другия син на Росен Васев Филип, който седнал зад волана с над 2 промила алкохол.
Делото за т. нар. футболно убийство, станало по време на Световното първенство по футбол през 2006 г. се води срещу Росен Васев, но в хода на разследването и последвалия процес бяха намесвани имената и на двамата му синове, като евентуални извършители. Тримата прехвърляха вината си, но на края тя бе поета от бащата.
По време на мач от Световното в заведение при блок 4 в квартал "Пейо Яворов" в Дупница бе застрелян бившият миньор Николай Спасов.
Росен Васев бе осъден на 16 г. лишаване от свобода от Окръжен съд-Кюстендил, но Апелативен съд върна делото за ново разглеждане.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети