Мирослав Найденов поиска охрана след остри реплики към Цветанов и разпит

DenNews.bg
25.04.2013
размер на текста:

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов е поискал да му бъде назначена охрана след остри реплики към бившия си колега от кабинета „Борисов” Цветан Цветанов и последвал разпит в прокуратурата, във връзка с незаконното подслушване.
Това съобщиха от прокуратурата, като припомниха, че наказателното производство се води срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров, за престъпления по чл. 387, чл. 311 и чл. 287а НК.
Съгласно желанието на свидетеля Найденов са взети мерки за неговата защита – лична физическа охрана. Постановлението за защита е изпратено за изпълнение на главния секретар на МВР Калин Георгиев, съобщават още от прокуратурата.
Тази сутрин Найденов направи сензационно изказване, като призна, че всички министри в правителството на Бойко Борисов са били подслушвани от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.
"Цветан Цветанов подслушваше незаконно и трябва да напусне политическата сцена. От известно време съм взел мерки за семейството. Това политическо мракобесие трябва да приключи. Усещах, че съм подслушван, тъй като имаше определени ситуации, които подсказваха подобно нещо. Имал съм и други наблюдения, свързани с външно наблюдение на оперативни работници към мен”, каза още той, цитиран от БГНЕС. „Някой трябва да каже на Цветан Цветанов - ти си го правил, затова честно е в момента да слезеш от политическата сцена и ако можеш да изчистиш името си”, посочи още Найденов.
В началото на всяко заседание на Министерски съвет вместо да обсъждаме неща за бизнеса, ние ослушвайки се, се разделяхме на групички и си споделяхме на кого какво му се е случило, кой как е бил подслушван, каза Найденов. Той е категоричен, че подслушваните министри също ще проговорят. Следяха ни незаконно. Ако на висок глас не кажем "Царят е гол", това политическо мракобесие ще продължи. Партията е превзета от Цветанов категорично и то по начин, по който се държат в зависимост хората, подчерта бившият земеделски министър.
Найденов е разпитан като свидетел по досъдебното производство.
В сряда обяснения пред Специализираната прокуратура даде лидерът на БСП Сергей Станишев, който трябваше да отговаря за това откъде се е сдобил с анонимния сигнал за незаконно подслушване на политици, бизнесмени и магистрати. Беседата с него продължи един час.
Във вторник близо пет часа беше разпитван бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Той отказа да коментира обвиненията по същество, но предположи, че случващото се е част от политическа кампания.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети