6-годишен боец взе акъла на кмета Методи Чимев

Константин Соколов
25.04.2013
размер на текста:

Кметът пожела успех на бойците. Снимки: dennews.bg

Кметът Методи Чимев лично поздрави състезателите на боен клуб Марек, спечелили медали от надпреварата по бразилско жиу-житцу, провела се през уикенда в Дупница.

Днес градоначалникът прие бойците и техните треньори в кабинета си и изрази удовлетворение от успехите им. Чимев остана впечатлен най-вече от постиженията на най-малките – 6-годишният Мартин Миладинов и 10-годишният Габриел Иванов, които завоюваха златни отличия. Мениджърът на клуба Минко Минков изтъкна отличната работа на играещия треньор Симеон Димитров, който за кратък период успя да изгради двамата шампиони.
Злато при белите колани спечелиха и Роберто Петров и Даниел Стоичков, а сребърни медали заслужиха Симеон Андров, Светослав Гладников и Николай Здравков. Тук съществен принос за успехите има треньорът Кирил Чакъров, който получи специална награда от кмета Чимев.
Мениджърът на клуба Минко Минков отбеляза, че е горд от състезателите си и от факта, че всички момчета са от Дупница. “При нас се състезават само местни момчета и стават шампиони. За мен не е удоволствие да тренирам някой наемник. Радостното е, че боен клуб Марек си изгради име в бойните спортове и си спечели привърженици, благодарение на които получаваме покани за участие на много силни състезания. Въобще в нашия клуб залагаме на родното, а българинът е боец по природа”, обясни Минков.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети