Цветанов: Флоров е един достоен българин и служител

dennews.bg
23.04.2013
размер на текста:

Станимир Флоров е един достоен българин и служител, с който системата се е гордеела и ще продължава да се гордее. Това обяви пред медиите бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, след като напусна сградата на следствието след 5-часов разпит, информира БГ НЕС.
Той има съществен принос за работата на ГДБОП през последните четири години, каза бившият вътрешен министър, предаде репортер на БГНЕС. На въпрос дали е знаел за вътрешната разработка на МВР за Флоров Цветанов каза: Флоров е един достоен човек. Той отрече да е знаел за вътрешната разработка от преди 14 години. Цветанов отказа да отговаря на по-голямата част от въпросите на чакащите го 5 часа медии.
Флоров е бил винаги с много високи оценки от нашите евроатлантически партньори. С думите "точно така" Цветанов каза, че го него по никакъв начин не е стигнала информация за разработки спрямо Флоров.
БГНЕС припомня, че на 19 април директорът на ГДБОП Станимир Флоров беше отстранен, докато трае проверката на прокуратурата по образуваното срещу него досъдебно производство
Прокуратурата е категорична, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай. Материалите са за разработка под кодовото име "Араби", в което фигурира името на Станимир Флоров още от 1998 - 1999 година. Има материали и за дело за оперативна разработка "Алчния", където Флоров е поставен и на оперативно наблюдение под псевдонима "Високия", свързан с корупция, наркотрафик и контрабандни канали. Тази разработка е направена през 2002 година.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети