Левски – ЦСКА ще се играе без публика?

dennews.bg
23.04.2013
размер на текста:

Дербито на предстоящия кръг в “А” група Левски – ЦСКА може да се играе при закрити врати. Това разкри председателят на Дисциплинарната комисия към БФС – юристът Юри Кучев.
Както е известно, в миналия кръг на мача между Литекс и Левски в Ловеч в сектора с привърженици на “сините” бяха издигнати свастики и фашистки символи. Те бяха заснети от камерите, а видеото обиколи Европа, та и останалия свят. Фенове на Левски издигнаха плакат с поздрав за рождения ден на Адолф Хитлер и добавиха: “Той беше прав”. Заради това "синият" клуб трябва да бъде сериозно глобен – с не по-малко от 37 500 лева.
"Не обичам да говоря предварително преди заседанието, но ако има основания Левски ще бъде наказан. Ще разгледаме доклада от срещата и тогава ще решим какво да правим. Повече не мога да кажа, но ще уточня, че компромиси няма да правим. Няма значение, че предстои вечно дерби. Ако има основание, Левски ще си понесе последствията. Ще спазим правилника", сподели Кучев пред „Тема Спорт”.
Санкцията в крайна сметка ще зависи от това какво е отрази в доклада си делегатът Стоян Вълчев. При такива случай обаче, когато става дума за Левски или ЦСКА, делегатът си затваря очите. Дисциплинарната комисия заседава днес и се очаква окончателно решение.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети