Дупница приема състезание по бразилско жиу-житцу

dennews.bg
20.04.2013
размер на текста:

Снимка: mma-bulgaria.com

Боен клуб Марек днес е домакин на състезание по бразилско жиу-житцу. Надпреварата в Спортната зала в Дупница се организира от Българската федерация по бразилско жиу-житцу (БФБЖЖ) с президент Христо Христов. Кантарът е насрочен за 9 часа, а след това започват и схватките. Форумът ще събере повече от 100 участника от цялата страна, като боен клуб Марек ще бъде представен от 6-има състезатели.
Това е второто състезание от Европейската граплинг лига, която стартира на 24-ти март с преборванията по правилника на ADCC в столичната зала “Локомотив”. Надпреварата в Дупница ще е с ги (кимоно), като ще включва дивизии за юноши и мъже, както и разделения на бели колани, а сини и лилави ще играят заедно. Наградния фонд в абсолютната категория при напредналите е 1000 лв.
Идеята на Европейската лига, зад която стои президентът на БФБЖЖ Христо Христов, е всяка последна седмица от месеца да се провежда състезание, като победителите и най-атрактивните атлети ще получат специална покана за участие в най-мащабния боен фестивал в “Арена Армеец” през октомври тази година.
“Състезателите ни са подготвени добре. Знаете, че отскоро в нашия клуб започвахме да развиваме и бразилско жиу-житцу. Искаме да покажем на публиката и привържениците на спорта в Дупница какво представлява бразилското жиу-житцу и за това взехме домакинството на това състезание”, коментира треньорът в боен клуб Марек Кирил Чакъров.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети