Райков препоръча отпуск за областните с интереси в изборите

DenNews.bg
02.04.2013
размер на текста:

Областните управители, които имат партийни ангажименти или интереси в предстоящите парламентарни избиори да излязат в отпуск или да се откажат от участие във вота, препоръча премиерът Марин Райков на среща с областните управители днес.
"Тъй като нашата цел е да изградим доверие сред обществеността в нашия потенциал да бъдем прозрачни, ви моля всеки един от вас да вземе за себе си решение. Тези, които имат партийни функции и тези, които изпълняват координаторски функции за съответна политическа сила в рамките на изборите, нека да предприемат необходимите мерки и от началото на кампанията, било да излязат в отпуск, било да преосмислят своите ангажименти към съответната политическа сила. Това е в съответствие с желанието ми да отправим ясно послание към българската общественост че вие ще бъдете безпристрастни", подчерта служебният премиер.
"Искам да отправя към вас един конкретен апел, включително и личен. Аз не държа вие да забравите кой ви е назначил, но искам да имате предвид кой е човекът, който очаква от вас да работите с него за успешното провеждане на тези избори", добави още Райков. Премиерът съобщи, че Изборният борд към Министерски съвет ще започне работа още утре. Изборният борд трябва да набележи съвместно с представители на неправителствените организации конкретните задачи и теми по подготовката и провеждането на изборите за Народно събрание, пише БГНЕС.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети