Стари грехове на бивши дупнишки управници изскочиха при приемане на нова наредба

Даниела Методиева
19.04.2013
размер на текста:

Стари грехове на дупнишки управници излязоха наяве по време на днешната сесия на местния парламент в Дупница, на която бе приета новата наредба за таксите и цени на услугите, администрирани от служителите в общината.
Независимият общински съветник Първан Дангов започна да критикува остро новите по-високи цени, някои от които абсурдни, като таксата от 2 лева, която дупничани ще плащат за служебно попълване на 1 от страниците в данъчните декларация. Той започна още от вчера, когато даде и нарочна пресконференция. Но днес речта му секна колегата му от групата на ГЕРБ д-р Матей Попниколов. Той му припомни, че въпросната такса от 2 лева е приета по време на неговото кметуване през 2005-а година. И веднага си призна, че и таксата от 30 лева за земеделска и горска техника, е била приета по времето, когато той е бил председател на общинския съвет.
Що се отнася до въвеждането на новата девна такса за детските градини, кметът Методи Чимев обясни, че сумирано, за месец тя се явява по-ниска от тази, събирана досега.
А останалите с близо 3 пъти по-високи такси за издаване на удостоверения за наследници, пренаписване на актове за раждане и смъртни актове, шефката на ГРАО Драгостина Мутафчиева обясни с огромните количества хартия, която се хаби, справките, правени от служителите й, кореспонденцията, разходите за транспорт.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети