9000 полицаи по петите на атентатор от Бостън, другият е убит

DenNews.bg
19.04.2013
размер на текста:

Тежковъоръжени полицаи провеждат мащабна акция по издирването на един от атентаторите, заподозрян за бомбената атака на годишния маратон в Бостън. Другият атентатор почина по-рано от раните си, след като бе арестуван след стрелба в Масачузетския университет, при която един полицай бе убит, а друг ранен.
Жителите на Уотъртаун са предупредени да не напускат домовете си, тъй като избягалият атентатор е въоръжен и изключително опасен. Властите спряха движението на автобусите и влаковете в района на Бостън.
Над 9000 полицаи участват в операцията. Издирването е концентрирано в район от около 3,8 квадратни километра в Уотъртаун, спокойно предградие на Бостън с около 35 000 жители.
След като снощи ФБР разпространи снимки с лицата на предполагаемите атентатори от маратона в Бостън в понеделник, социалните мрежи буквално преляха от версии за самоличността на двамата мъже.
Най-активни в темата са жителите на щата Масачузетс, част от които разпространяват информация, че според подслушана полицейска честота тази сутрин в Бостън (около обяд българско време), заподозрените са били идентифицирани като Майк Мулугета - „Заподозрян № 1” или мъжът с черната шапка и Сунил Трипати – „Заподозрян № 2”, или мъжът с бялата шапка, който в момента се издирва от полицията.
Според някои от потребителите на „Редит” и „Туитър” издирваният във връзка с атентата в Бостън „Заподозрян № 2” прилича изключително много на Сунил Трипати, 22-годишен студент от Университета в Браун, който е изчезнал в края на март и за когото е имало страница във „Фейсук”, озаглавена „Помогнете да намерим Сунил”, която вече е деактивирана.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети