Андрей Жеков се връща на игрището

dennews.bg
19.04.2013
размер на текста:

Бившият национал Андрей Жеков се връща към активния волейбол. Разпределителят е започнал тренировки и се очаква отново да заиграе през следващия сезон, съобщи телевизия news7. Припомняме, че Жеков се оттегли от волейбола през лятото на 2012 годино, точно преди финалите от Световната лига, които се проведоха в София. До тогава Андрей Жеков бе титулярен разпределител на националния отбор на България, а след отказването му бе заменен от Георги Братоев.
Целта на Жеков е да влезе във форма за новия сезон на клубно ниво. Плеймейкърът обаче със сигурност няма да играе за националния отбор в Световната лига това лято, след като отказа повиквателна от селекционера Камило Плачи.
За сега не е ясно дали Жеков ще попадне в разширения състав на България за Европейското първенство през септември в Полша и Дания. Окончателният списък със състезатели за шампионата на Стария континет се заявява в разгара на лятото, затова все пак съществува вероятност Плачи да се обърне към услугите на разпределителя, ако той достигне оптимална форма преди Евро 2013.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети