Пореден гаф: Петрич, Мелник и Сандански не са в България

DenNews.bg
18.04.2013
размер на текста:

Петрич, Мелник и Сандански не са част от България. Или поне такова е разбирането на администрацията в Българската агенция за инвестиции, щом в реклама на страната ни, която се върти в световни медии липсва част от Пиринска Македония, пише NovaNews.bg. В клип на агенцията, е използвана карта на страната ни, в която обаче западната граница е видимо сгрешена.
Един от промоционалните клипове на България вече върви по CNBC и Bloomberg в Европа и Азия, както и по CNN в САЩ.
От Българската агенция за инвестиции се хвалят с този факт, но в същото време не са забелязали липсата на част от територията ни на избраната от тях карта.
Близо 4 милиона лева е стойността на целия проект, обясниха от ведомството. Цената включва 50 реклами в печатни издания като Economist и Financial Times, интернет кампании и телевизии.
Това е първата подобна реклама, която представя България от 25 години насам, заяви пред NovaNews.bg Борислав Стефанов, изпълнителен директор на агенцията.
По думите му тя е съгласувана с над сто човека, между които – икономисти, финансисти, пиари.
Стефанов се възмути, че студентите в „Харвард” са приветствали появата на рекламния клип, а в България „се чудят за какво да се хванат”.
Шефът на агенцията увери, че рекламата ще бъде коригирана. Ще се търси вариант излъчването на клипа в този вид да бъде спряно до неговата промяна.
Във ведомството в момента сравнявали карти.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети