Саудитска Арабия депортира трима, били прекалено изкусителни

DenNews.bg
18.04.2013
размер на текста:

Трима прекалено изкусителни мъже са били изведени от Саудитска Арабия и пратени обратни набързо в родното си Обединено арабско емирство по преценка на религиозната полиция, която счела, че те са прекалено голямо изкушение за местните жени.
Тримата красавци били делегати на фестивал, посветен на културното наследство в Риад, когато представители на религиозната полиция нахлули и ги изгонили.
Последва и официална изявление на ОАЕ, в което се посочва, че органите на реда действали, защото били разтревожени от неочакваното присъствие на неназована дама на техния павилион.
„Нейната поява беше съвпадение и не беше включено в програмата, която представихме пред мениджмънта на събитието”, обяснява началникът на делегацията на ОАЕ.
Не става ясно обаче дали присъствието на мистериозната жена е свързано с изгонването на мъжете.
Арабският вестник съобщава още, че след инцидента ръководството на събитието се е погрижило да депортира триото обратно в Абу Даби.
С мнозинство от сунитски мюсюлмани Саудитска Арабия е с дълбоко религиозно и ултраконсервативно общество, което забранява връзките на жени с мъже извън него и отказва да им предостави същите права като тези на силния пол.
Това е и единствената държава в света, в която е забранено на дамите да шофират.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети