Дупничанин стана шампион на Тунис

dennews.bg
15.04.2013
размер на текста:

Треньорът Виктор Карагьозов и статистикът Иван Ясенов спечелиха шампионската титла на Тунис с отбора на Сфаксиен. Тимът от Сфакс детронира Етуал дю Саел (Сус) като затвори финалната серия в първенството с 2-1 победи. В решаващия трети сблъсък, игран пред около 3500 свои фенове у дома, Сфаксиен се наложи с категоричното 3:0 (25:17, 25:22, 25:22) и триумфира с титлата.
“Получи се оспорван мач. Резултатът е леко подвеждащ. До 22-рата точка вървяхме точка за точка, но накрая противникът не издържа, най-вече на френетичната публика. Еуфорията е голяма. Всички са щастливи. Отборът не е ставал шампион от 4-5 години и всички в Сфакс много го желаеха”, заяви пред bgvolleyball.com развълнуваният Виктор Карагьозов, който няколко сезона бе начело на Марек Юнион-Ивкони. Специалистът не подмина и ролята на статистика на Сфаксиен – дупничанинът Иван Ясенов. “Не можеше да стане без неговата помощ”, отсече Карагьозов.
Това е втори трофей за Сфаксиен под ръководството на Виктор Карагьозов и Иван Ясенов за този сезон след спечелването на Арабското клубно първенство през февруари. От 19 април на Сфаксиен пък предстои участие в Африканското клубно първенство, а през май е последната фаза от турнира за Купата на Тунис.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети