Феновете на Левски към своите: Клоуни, махайте се, ще играем с юноши

dennews.bg
11.04.2013
размер на текста:

Феновете на Левски излязоха с декларация, след поредния слаб мач на „синия“ отбор. Запалянковците се обединяват, за да поискат оставки, и да настояват за категорично нещо - тимът да доиграе сезона единствено и само с юноши.
Освен това феновете наричат играчите на Левски “клоуни”. Стигат и по-далеч: “вие сте не просто жалки футболисти и треньори. Вие сте недостойни и като човеци. Махайте се на секундата”.
Чашата на търпението на запалянковците преля след вчерашното равенство 1:1 при гостуването на Пирин в Гоце Делчев.

Ето и пълният текст на декларацията:

Преминахте всички граници! Вашите безобразия пречупиха и най-силните от нас. Вие сте не просто жалки футболисти и треньори. Вие сте недостойни и като човеци. С цената на всичко няма да позволим клоуни като вас да представят ЛЕВСКИ в неговия 100-годишен юбилей!
Не ни пука за скапаната тенекиена купа. Не ни интересува първото място в това фалшиво, измислено и пародийно първенство. За какво първенство всъщност си говорим, щом бездушници като вас имат шанс да спечелят титлата?
Като ЛЕВСКАРИ ние сме възпитани в съвсем други ценности, непознати за вас. В ЛЕВСКИ няма място за страх и преклонени глави. ЛЕВСКИ винаги е бил еталон за мъжество, за дързост, за нападателен, красив и агресивен футбол.
Да пазиш резултат на ГЕРЕНА от 60-та минута срещу Берое и да ти треперят краката - това е вън от представите за реалност. Да пазиш резултат с Гоце Делчев от 50-та минута, да си загубил абсолютно всяко едно дерби в първенството, да си отпаднал от Сараево, но хората да продължават да те търпят и да те подкрепят навсякъде... СТИГА ВЕЧЕ!
В Левски никога няма да се толерират страхливите сиви мишки. Вие не сте нашата кръвна група. Вие не сте нито професионалисти, нито ЛЕВСКАРИ. Вие нямаме нищо общо с нас. Нямате нищо общо с идеалите, каузата и смисъла на този вековен клуб.
Ние, публиката на Левски, единственият останал пазител на ценностите и морала на този велик клуб, ви ЗАПОВЯДВАМЕ, от следващия мач, от събота, срещу Локомотив София, да ПРЕМАХНЕТЕ „Л”-то от фланелките. Сложете на негово място емблемата на някоя модна къща, нещастници, но НЯМА да ви позволим да носите Л-то на сърцето си! Няма да ви позволим да се гаврите с тази фланелка, носена от десетки достойни спортисти, бранили и прославяли името на Левски! И от хиляди привърженици, които ежедневно дават и парите, и здравето си, и живеят, и се радват, и плачат за този отбор...
Последното нещо, което правим за вас е да ви посъветваме, за ваше добро, и ако имате поне една, последна останала капка чест и достойнство, да се изметете на секундата от любимия ни отбор. Прекратявайте си договорите, плащайте неустойки ако трябва, търсете си други отбори, най-добре да са заводски, изявяващи се в аматьорските дивизии. Махайте се на секундата от ЛЕВСКИ...за да са ви „мирни главите”. Иначе – иначе ще ви направим живота черен!
НАСТОЯВАМЕ отборът да доиграе сезона единствено и само с юноши на отбора.
Искаме да обърнем внимание и на действията на полицията. За пореден път станахме свидетели на произвол, облечен в полицейски униформи. Съобщението на МВР по случая е направо трогателно...за тези, които не са запознати с подробностите. По стара традиция обаче полицията спестява всички факти, сред които и най-важният – защо за пореден път брутално бяха бити хора на общо основание.
Обединени привърженици на ЛЕВСКИ
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети