Дупничанин застава пред съда за умишлено убийство на съпругата си

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу Евгени Кацарски, умъртвил по особено жесток начин 32-годишната Даниела Кацарска

DenNews.bg
11.04.2013
размер на текста:

Окръжна прокуратура-Кюстендил внесе в съда обвинителния акт срещу Евгени Кацарски от Дупница за убийството на бившата му съпруга Даниела Кацарска. Това обяви днес говорителят на държавното обвинение Марияна Сиракова, информацията вече е качена и в новия сайт на Окръжна прокуратура.

 

Ето и пълният текст на обвинението, по по което Евгени Кацарски застава на подсъдимата скамейка:
На 28-и февруари миналата година около 23,15 часа , в гр. Дупница, ж.к. ,,Дупница“, бл. 8 на входната площадка на вход А, умишлено е умъртвил съпругата си – Даниела Георгиева Кацарска, като й е нанесъл с висок интензитет като сила и енергия два последователни удара в областта на главата с метален профил с ,,П-образна“ форма с дължина около 65 см., в резултат на които й е причинил тежка открита черепно – мозъчна травма / изразяваща се във фрактура на черепа – две разкъсано – контузни рани на главата с дълбочина до подлежащите кости в областите на счупванията на черепа, с кръвонасядания и охлузвания по меките тъкани и кожата на главата; множество контузии на главния мозък; субарахноидален кръвоизлив; мозъчен оток; кръвоизлив в дихателните пътища и аспирация /вдишване/ на кръв, довела до остро нарушение на дихателната и сърдечната дейност с последващото им спиране/, като деянието е извършено предумишлено след като предварително , в спокойно и хладнокръвно състояние е взел решение за осъществяването му, и след предварителна подготовка – набавил е средство на престъплението, избрал е времето и мястото и е причакал Кацарска пред жилището й след приключване на работната й смяна, и с цел да заблуди разследването е инсценирал грабеж, като е взел дамската й чанта и я е изхвърлил в отдалечен от местопроизшествието контейнер за смет/ — престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 9 във вр. с чл. 115 от НК.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети