Актавис дарява медикаменти за 50 хил. лв. по призива на премиера

DenNews.bg
10.04.2013
размер на текста:

Фармацевтичната компания Актавис ще дари медикаменти за 50 000 лв. от продуктовото си портфолио на Българския червен кръст. Дарението е отговор на призива на премиера Марин Райков за съпричастност от страна на индустрията и бизнеса към нуждаещите се.
Медикаментите от Актавис включват лекарства от първа необходимост (противоболкови, за понижаване на температурата, против стомашни болки и проблеми, противокашлечни), антибиотици, лекарства за сърдечно-съдовата система, витамини и поливитамини, гелове за ставни и артритни болки, антихистаминови препарати, детски сиропи.
Чрез БЧК медикаментите ще бъдат дарени на болници и социални домове в страната.
„Оценяваме високо и напълно подкрепяме Вашия призив към бизнеса у нас за солидарност и помощ към нуждаещите се наши сънародници. Актавис винаги е била и ще продължава да бъде надежден социален партньор. За нашата компания дарителството и помощта са въпрос на корпоративна култура и цялостна дарителска стратегия”, се казва в писмо на изпълнителния директор на Актавис Илия Пашов до премиера Марин Райков.
В писмото се посочва още, че компанията се надява това дарение да бъде един от първите добри сигнали за обединението на правителството, индустрията и неправителствения сектпр в настоящия тежък момент. „Тази помощ е въпрос на национална кауза и Актавис се присъединява към усилията на правителството за нейното успешно осъществяване”, посочват още от компанията.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети