Партизан и Цървена звезда дължат 25 млн. евро данъци

dennews.bg
10.04.2013
размер на текста:

Сериозни финансови катаклизми грозят най-големите футболни клубове в Сърбия. Партизан, Цървена звезда, Войводина, ОФК Београд и още няколко отбора не са плащали данъци по трансфери в последните седем-осем години. Само Партизан има задължения от 17 милиона евро, информира Гонг, позовавайки се на вестник “Спорт”. Според сръбското издание, Звезда има дълг от около 8 милиона, ОФК Београд – седем и т.н.
Клубовете по волейбол, хандбал и водна топка към Партизан и Цървена звезда също са разследвани.
От ръководствата на съответните отбори твърдят, че не са длъжни да плащат данъци по трансферите, защото те се приспадат като „внос на стоки и услуги“, и според закона, ако в сделката е обвързана чуждестранна страна, не се дължи нищо. На друго мнение обаче са данъчните инспектори.
При това положение държавата е принудена да вземе спешни мерки, иначе посочените клубове ще се сринат, а така ще се оцапа и лицето на сръбския спорт, притесняват се местните медии.
Партизан, Звезда и останалите не са плащали ДДС откакто той бе въведен в Сърбия на 1 януари 2005 година. Футболният съюз на Сърбия пък вече е уредил извънредна среща с данъчната администрация, на която да се обсъжда изход от кризата.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети