РИОСВ-Перник даде положителна оценка на доклада за ОВОС за депото в Джерман

dennews.bg
01.04.2013
размер на текста:

В община Дупница е получено писмо от РИОСВ-Перник във връзка с внесения доклад за оценка въздействието върху околната среда за инвестиционнно намерение за изграждане на “Регионален център за третиране на неопасни отпадъци, регион Дупница”. РИОСВ-Перник е оценила положително доклада и е оказала начина за провеждане на обществените обсъждания.

«Не бих искал да правя по-широк коментар, защото това е в правомощията на РИОСВ. На практика с тази оценка преминаваме към следващата стъпка. Общественото обсъждане ще бъде най-вероятно в първата половина на месец май. Докладът ще бъде предоставен на жителите, които да се запознаят и да внесат своите възражения, ако има такива. Ще поканим на това общественно обсъждане хора от всички институции, екологични организации, общественици, за да бъде взето предвид мненията им. На практика, настоящото положително становище по качеството на доклада гарантира, че проектът не е свързаян с никакви вредни последствия», обясни зам.кметът Красимир Георгиев.
«35 млн. лева е крайната цена, в която влиза и 2-а клетка за депониране, но тя ще бъде изградена на по-късен етап от поне 7 години. Модерните технологии се развиват така, че много е вероятно дори да не се стигне до изграждането на 2-а такава клетка», допълни Георгиев.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети