Слави Бинев: Проектът за депото в Джерман е поредният за точене на пари и ограбване на българския народ

dennews.bg
09.03.2013
размер на текста:

Проектът за депото в село Джерман е поредният проект за точене на пари, ограбване на българския народ и рушене на неговото здраве и живот. Така слави Бинев отговори на отправените срещу него обвинения от страна на председателя на Общинския съвет в Дупница Ивайло Константинов и от кмета Методи Чимев, че стои зад протестита срещу построяването на депото в село Джерман заради свои политически интереси на местно ниво.
Ето и позицята на Слави Бинев, изпратена на редакционната ни поща, след като го потърсихме за коментар:

"Протестите са плод на гражданска инициатива, аз нямам нищо общо с нея. В един момент те се свързаха с мен чрез координатора на ГОРД за Дупница, Георги Давков, и поискаха помощ. След като всички държавни институции са оставили жителите на с. Джерман на произвола на нечии икономически интереси, аз се отзовах и внесох техния проблем до всички компетентни институции в ЕС. Очаквам с нетърпение техния отговор, защото от предоставената ми информация е ясно, че това е поредния проект за точене на пари, ограбване на българския народ и рушене на неговото здраве и живот. Трябва да се сложи край на безобразията от периода на управление на ГЕРБ.
Аз искрено подкрепям жителите на с. Джерман и ще им помагам с каквото мога. Но не съм инициатор на тези протести. Хората просто са разбрали, че трябва да излизат на улицата, за да бъдат забелязани, колкото и тъжно да е това. Аз отдавна разбрах тази истина и започнах с националните протести още септември 2012 год, когато в центъра на София на протеста на ГОРД се събраха повече от 12 000 души."

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети