Тасков: Чимев и Константинов манипулират дупничани по примитивен начин

Гнусна лъжа е че Слави Бинев стои зад протестите, обявиха в декларация от Инициативния комитет

Даниела Методиева
08.03.2013
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев и председателят на Общинския съвет Ивайло Константинов манипулират дупничани по примитивен начин за предстоящия протест срещу изграждане на регионално депо в село Джерман. Гнусна лъжа е, че Слави Бинев стои зад протестите, а ние разполагаме с информация, че управляващите в Дупница упражняват натиск срещу общински съветници, които ни подкрепят, и срещу кмета на село Джерман, категоричен бе Тасков.
Това обяви на пресконференция днес председателят на Инициативния комитет против изграждане на съоръжението Борислав Тасков по повод изказванията на кмета и ОбС-шефа в два последователни дни. И Чимев и Константинов обвиниха представителите на Инициативния комитет за това, че се опитват да манипулират протестите, зад които стоял евродепутата Слави Бинев, който имал намерения да лансира свой човек за предстоящите парламентарни избори. В случая това е синът на Давко Давков- Георги Давков, който е и председател на местната структура на партия ГОРД.
Протестът се организира от жителите на селото, които са против изграждането на това депо под прозорците им и настояваме този вреден експеримент на временно пребиваващите управляващи в Дупница да се преустанови. И ако не бъбем чути, следващите протести ще бъдат вече пред кабинета на Ивайло Константинов и Методи Чимев, категоричен бе днес Борислав Тасков.
В специално написана по този повод декларация той обяви, че нито един политик, ходжа, сват или брат няма да допуснат да се меси в работата на Инициативния комитет, чиито решения се взимат само на събрания. И обясни, че петицията срещу изграждането на депото била изпратена чрез евродепутатите Слави Бинев и Илияна Йотова, тъй като това било взето спонтанно като решение на едно от събранията. И защото така предложил синът на Давко Давков- Георги Давков.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети