Константинов: Слави Бинев стои в основата на протеста срещу депото в Джерман

Не ЕK, не дeлегати, не зелени, не пембени, каквито ще да дойдат, и до папата да стигнат, то е необходимо, отсече ОбС шефът

Даниела Методиева
07.03.2013
размер на текста:

Евродепутатът Слави Бинев стои в основата на протеста срещу изграждането на депо в село Джерман, който е една провокация от определен кръг хора, които искат да легитимират един определен политик. Това обяви на пресконференция днес председателят на Общинския съвет в Дупница Ивайло Константинов във връзка с предстоящия протест в неделя, при който ще се блокира главен път Е-79 заради несъгласието на жителите на село Джерман в тяхното землище да се строи регионалното депо за неопасни битови отпадъци. При уточняване от страна на журналисти, че Слави Бинев и Илияна Йотова са вносител на петицията на жителите на село Джерман пред Европейската комисия, Константинов отново бе категоричен, че именно Бинев стои в основата и това е негово вътрешно убеждение.
„Не Европейска комисия, не зелени, не пембени, каквито ще да дойдат тук, това депо е необходимо и ако искат до папата да стигнат, отговорът е един и същ и такъв, какъвто е бил и в други градове, изградили подобни регионални депа. Такива съоръжения има в центъра на Виена и в жилищни квартали на дуги европейски градове. В случая с проекта за депо в село Джерман ние сме изправени пред ситуацията отпред да имаме змия, а отзад магаре. И трябва да се обясняваме защо сме действали в съответствие със закона. По-скоро съм изненадан от жителите на Дупница, защото не е логично под терасите им да горят битови отпадъци от сметището и цял един квартал от 20 000 жители, какъвто е жк "Бистрица" да бъде тровен от години.А така да се реагира в аванс за едно депо в деретата, преди още да е излязло становището на РИОСВ, каза още Ивайло Константинов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети