Година затвор за Берлускони

DenNews.bg
07.03.2013
размер на текста:

Година затвор получи бившият италиански премиер Силвио Берлусоки по обвинение, свързано с публикуването на подслушан телефонен разговор за опита за превземане на Banca Nazionale di Lavoro от застрахователната група Unipol, пише dnevnik.bg.
Записът е бил направен от полицията и Берлускони не е имал право да го разпространява, уточнява Reuters.
Берлускони отхвърли обвиненията и ще обжалва присъдата пред Апелативен съд. Съгласно италианското законодателство излежаването на присъдата не започва преди да са изчерпани всички възможности за отмяната или промяната й.
Преди това Апелативният съд на Италия оневини Берлускони по обвинението за данъчни измами, свързани с телевизионните права на неговата компания Mediatrade. Според прокуратурата Mediatrade е купила правата за разпространение на филми и телевизионни програми на умишлено завишени цени, за да избегне плащането на 10 милиона евро данъци през 2004г.
Този месец срещу Берлускони има съдебни заседания по други две обвинения. На 18 март трябва да започне дело, че е плащал на малолетна проститутка за секс услуги, а на 23 март следва дело, свързано с друг спор за телевизионни права.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети