Лъв уби 24-годишна доброволка в US прют

DenNews.bg
07.03.2013
размер на текста:

Лъв разкъса до смърт 24-годишна доброволка в резерват за големи котки в подножието на Сиера Невада, Централна Калифорния.
Четиригодишният Кускус е отгледан в приюта от съвсем малко лъвче, а жертвата му работила в центъра от първите дни на тази година.
Не е ясно какво е предизвикало животното да нападне жената, която се грижила за него, тъй като до момента не е имало подобни инциденти в този резерват.
Лъвът е застрелян от служителите на центъра, но когато те стигнали до нападнатата жена тя вече била мъртва.
Резерватът работи от 1998-ма година и в него се отглеждат повече от 20 редки големи котки от четири континента - тигри, леопарди, лъвове и ягуари.
Междувременно в северния курортен град Кариба в Зимбабве е обявена тревога, заради нападението на лъв или лъвове, които разкъсали и почти изяли двама души. Нападението е станало край атрактивен за риболов и разходки изкуствен язовир край града, Въоръжени рейнджъри и полиция обикалят града и района и предупреждават за опасността. Тревогата няма да бъде отменена докато хищниците не бъдат ликвидирани, тъй като веднъж опитали човешко месо лъвовете се превръщат в човекоядци и няма да спрат нападенията.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети