Огън уби три деца, заключени от родителите си във фургон

DenNews.bg
06.03.2013
размер на текста:

Три деца загинаха при пожар лумнал във фургон, в който живеели с родителите си до животинския пазар на Сточна гара във Видин. Децата, на 7 г., 4 г. и година и половина не са имали никакъв шанс да се спасят, защото вратата на фургона била заключен от външната страна с катинар от родителите, които не били наблизо. 33-годишният баща и 24-годишната майка за задържани с полицейска мярка за 24 часа.
Сигналът за пожара е подаден в 20.58 часа снощи на тел.112. Огънят, обхванал изцяло фургона е потушен от три екипа на РСПБЗН. При последвалия оглед са открити телата на децата, като най-голямото държало в прегръдките си двете по-малки. Установено е, че около 20 часа същата вечер децата са били оставени без надзор и заключени от родителите.
Днес ще бъде извършен повторен оглед на мястото, ще бъде назначена и пожаро-техническа експертиза за установяване на причините за пожара, но по първоначални данни огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво. По случая в ОДМВР-Видин е образувано досъдебно производство.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети