Тийнейджърка сменя Станка Златева за Европейското първенство

dennews.bg
05.03.2013
размер на текста:

Световната шампионка Станка Златева няма да участва на Европейското първенство по борба в Тбилиси, а нейното място ще бъде заето от състезателка на 18 години. Това обяви пред Гонг националният треньор на женския ни отбор Серафим Бързаков. Шампионатът на Стария континент стартира на 19 март и приключва на 24 март.
„Не, Станка Златева няма да участва на Европейското първенство! Сигурно ще започне да се подготвя за Световното”, разкри Бързаков, който в момента е на лагер с националките в Тетевен. Доскорошният активен състезател допълни, че решението е изцяло на самата Златева„Аз не съм говорил с нея, но така както чувам, мисля, че ще участва на Световното. Тя си решава, мястото си е нейно, няма кой да я замени. Имаме една млада състезателка, която ще пусна на Европейското в нейната категория. Това момиче няма още 18 години, но няма как! Трябва да пробваме и млади състезателки”, обясни Бързаков.
Треньорът не е наясно и със ситуацията около друга изявена състезателка Тайб Юсеин: „За момента не идва на лагер, а е поканена. Изпратили сме й писмо в клуба, но не се явява. Не мога да кажа повече за нея”, лаконичен по темата бе Серафим Бързаков.
Националният ни отбор по борба за жени е на подготовка в Тетевен, а тази събота ще бъдат направени и преборвания, които да определят окончателния състав за Европейското първенство.
Свободняците пък днес имат преборвания в Банско.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети