Стойчо Младенов захапа Йешич: Не са виновни футболистите

dennews.bg
04.03.2013
размер на текста:

Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов изрази интересно мнение относно разочароващия старт на “червените” в пролетния дял от първенството. В събота ЦСКА загуби с 0:2 на свой терен от Литекс след слаба игра. Младенов индиректно нападна сменилия го на поста Миодраг Йешич, като каза, че според него “армейците” в момента разполагат с най-добрия потенциал у нас и ако има сътресения, то вината не трябва да се търси във футболистите. „През зимата в отбора бяха привлечени добри футболисти и треньорите имат необходимата вариативност, особено в предни позиции. ЦСКА не би трябвало да има никакви проблеми. Един играч, за да не бъде в необходимото състояние, вината не е в него. След загубата в Литекс, едва ли не всички се нахвърлиха върху Иван Бандаловски. Той е важен играч за ЦСКА и е престъпление оправданието с него“, заяви Младенов, цитиран от Гонг. Специалистът допълни, че през първата част от сезона, когато той бе начело, тимът е бил с доста по-ограничени възможности.
„През есента имахме проблеми в офанзивен план. Допуснахме обаче едва 5 гола от игрови ситуации. Отборът беше подготвен добре в дефанзивен план и трябваше да се надгради в предни позиции, което се случи. Не знам обаче защо се пускат толкова голове, както в контролите, така и сега“, “учудва се” Стойчо Младенов. Екстреньорът на “червените” заяви и че е разочаровен от некоректното отношението към Иван Бандаловски и Костадин Стоянов от страна на ръководството.
В заключение Младенов изрази впечатленията си от първия пролетен кръг, като похвали треньорите на Литекс и Славия. „С мача на “Българска армия” Христо Стоичков показа, че е станал голям треньор. Надигра тактически ЦСКА. Много силно впечатление ми направи отборът на Славия. Имаше скорост и агресия в действията им. Вили Вуцов е внесъл положителна промяна в отбора. Всички водещи тимове са по-добри от есента, защото се подсилиха с необходимите играчи“, коментира Стойчо Младенов.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети