Джерманци осмяха кметовете на Дупница с шаржове, искат оставки

DenNews.bg
31.03.2013
размер на текста:

Над 500 жители на Джерман, Блажиево, Усойка, Дупница и други села излязоха на втория протест срещу проекта за изграждане на регионално депо в землището на селото.
Протестиращите издигнаха плакати с фотошаржове на кмета на Дупница Методи Чимев и председателя на Общински съвет Ивайло Константинов и поискаха оставките на градоначалника и заместника му по европроектите Красимир Георгиев.
Шествието от центъра на Джерман към главен път Е-79 поведе председателят на инициативния комитет против депото Борислав Тасков, местният свещеник и група деца, който бяха изрисували лицата си с националния трибагреник и развяваха знамена.


Движението по главния път бе блокирано за около 20 минути, като от двете страни бе изграден полицейски кордон, а на място бе лично полицейският шеф на Дупница Борислав Динев.
Митингът започна с изпълнение на националния химн, а на площада прозвучаха патриотични песни.
Протестиращите отново припомниха опасностите за селото си, че теренът се намира на метри от жилищата на джерманци, в свлачищна зона е, в близост има обработваеми земи, теренът на магистрала „Струма” ще мине в близост до него.
На протеста се появиха и политици от Дупница, както и кандидат-депутати от различни партии.


Вижте още снимки в рубриката Денят в снимки

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети