100 лв. глоба за водача на протестите в Дупница Слави Паскалев, той се жалва на омбудсмана

Даниела Методиева
29.03.2013
размер на текста:

100 лева ще бъде глобата на водача на протестите в Дупница Слави Паскалев. Това стана ясно днес, след като той излезе от общината с акта за административно нарушение и възражението, което трябваше да направи в 3-дневен срок от връчването му. Според Общинската наредба за опазване на обществения ред,минималната глоба за това, че Слави Паскалев не се е съобразил с разпоредбата за провеждане на масови мероприятия, и не е прекратил протеста на 17-и март в посочения час, минималният размер на глобата е 100 лв. Това, което Слави Паскалев разбрал от собственици източници било, че от полицията настоявали пред местната управа да му бъде наложена максималната сума от 500 лв., предвидена за това нарушение.
Във възражението, което Слави Паскалев внесе днес в деловодството на община Дупница описва, че след като е приключил определения за протеста срок от 1 час, група от участниците тръгнали заедно да пият кафе, а след това и да пазаруват до един от хипермаркетите. След това те отново тръгнали на пикник към местността Кършия. През цялото време обаче дежурните по протеста полицаи ги следвали и това било отчетено от шефа на РУП-Дупница Борислав Динев като нарушаване на обществения ред и продължителност на протеста повече от предварително заявеното време от 12 до 13 ч.
Във възражението си до кмета Слави Паскалев настоява да бъде отменен актът за административно нарушение. В противен случай казусът ще стигне до главния омбудсман.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети