Шампионската титла по волейбол се решава в “Арена Самоков”

dennews.bg
29.03.2013
размер на текста:

Финалът на мъжкото първенство по волейбол ще се проведе в зала “Арена Самоков”, решиха от родната федерация. Играе се до две победи от три мача, като датите за срещите са 3-ти, 5-ти и евентуално 7 април. По предварителен план титлата трябваше да се реши в София, но настъпиха промени, тъй като в столицата в момента няма подходяща зала.
„Зала “Христо Ботев” е в ремонт преди предстоящото ни домакинство на Световната квалификация за юноши старша възраст и това не позволява да се провеждат финалните мачове в нея”, разясни пред BGvolleyball.com президентът на БФВ Данчо Лазаров. „Другата възможна зала в София – “Универсиада” е заета и също не може да бъде ползвана. Затова се спряхме на “Арена Самоков” в Самоков. Тя е просторна, събира много публика и най-важното - близо е до столицата. Смятаме, че тя е удачен вариант за финалните битки в Суперлигата”, заяви още Данчо Лазаров.
Отборът на КВК Габрово е първият финалист. Съперник на габровци ще бъде победителят от сблъсъка между шампиона Марек Юнион-Ивкони и Нефтохимик. Решителният мач между дупничани и бургазлии е в събота от 17.30 часа, а домакин е Марек.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети