Откриха 8 сирийци в изоставена постройка на границата с Турция

DenNews.bg
29.03.2013
размер на текста:

Осем сирийски граждани са открити в изоставена постройка до българо-турската граница, а двама палестинци са открити в турски камион на ГКПП-Капитан Андреево.
Вчера в ГПУ-Малко Търново бил получен сигнал, че близо до българо-турската граница е забелязана група от хора. В хода на стартиралите незабавни оператвно-издирвателни действия, в местността Босна, граничните екипи открили групата от 8 мъже. Нелегалните имигранти били скрити в изоставена постройка. При задържането те не са оказали съпротива, представили се със сирийски документи за самоличност. Установено е, че са преминали границата в района на 51 пирамида. Сирийците са задържани в ГПУ-Малко Търново.
Други двама чужденци, опитали нелегално да преминат границата ни, са засечени на ГКПП –Капитан Андреево. Вчера за влизане в страната пристигнал товарен автомобил с двама турски шофьори. Камионът пътувал транзит от Турция за Чехия и по документи превозвал семена. Граничният полицай, който извършвал проверката, забелязал, че брезентът в горната част е разрязан. Последвала проверка, при която в товарното помещение на возилото били открити двама мъже без документи за самоличност – по думите им палестински граждани. Шофьорите и нелегалните пътници са задържани в ГПУ-Свиленград. Работата по двата случая продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети