Дъжд и сняг ще се редуват днес в различни области

dennews.bg
27.03.2013
размер на текста:

Днес над страната ще остане облачно. Ще превалява, в Южна България - дъжд, като на отделни места, главно в югоизточните райони, дъждът ще се примесва със сняг. В Северна България преваляванията ще са от сняг. Привечер за кратко и по високите западни полета ще превали сняг. Вятърът в по-голямата част от страната ще бъде от изток-североизток, но по Черноморието ще се задържи умерен и силен от север. Максимални температури - между 1° и 6°, само в крайните югозападни райони до 8-10°, в София около 5°.
Атмосферното налягане ще започне да се повишава, оставайки по-ниско от средното.
В планините времето ще бъде облачно, със слаби превалявания от сняг. Вятърът по-високите части ще е умерен, променлив по посока. Застудява с около 2-4°, като на 1200 метра температурата ще е около минус 2-3°, на 2000 метра - минус 7°. Малко по-високи на тези височини ще са температурите в Рила и Пирин.
По Черноморието ще се задържи ветровито, със силен северен вятър. Ще има превалявания , предимно от сняг. Максимални температури от 0° по Северното до 4° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е до умерено 3-4 бала.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети