Берлускони поиска пай от властта

DenNews.bg
25.03.2013
размер на текста:

Медийният магнат и бивш премиер на Италия Силвио Берлускони може и да е известен с усмивката си, но днес определено показа „зъби”, като категорично настоя неговата коалиция да участва в новото италианско правителство. Мандат за съставяне на нов кабинет получи в петък лидерът на левоцентристите Пиер Луиджи Берсани, предаде Франс прес.
В интервю за италианската програма "Телефоната" на телевизия Канале 5 бившият премиер постави днес условия за евентуалната подкрепа за правителството на Берсани. "Трябва да има две условия, а не едно единствено, предвид факта че резултатите от изборите бяха почти еднакви. Така че ние искаме от левицата освен да включи десноцентристите в кабинета и да представи кандидатурата на умерен политик за президент", заяви Берлускони, с което подчера, че резултатите на неговата партия бяха почти равни с тези на коалицията на Берсани на вота в края на февруари.
Берлускони отбеляза, че ако левицата на Берсани не промени курса си, то тогава по-добре да има предсрочни избори. "Левица зае всички постове. Ако сега заемат и президентския пост, то ние с нашите сенатори ще блокираме работата на Сената и на
парламента и ще извадим хората на протести по улиците", заплаши още той.
Мандатът на бившия комунист и настоящ италиански президент Джорджо Наполитано изтича в средата на май, припомня Франс прес.
Източник: БНТ
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети